AMF & C119

In 1964 besliste de Stafchef van de Landmacht, de Belgische bijdrage aan het AMF(l) (Allied Command Europe Mobile Force (land)) (Het Landcomponent van de Mobiele Strijdmacht van het Geallieerde Commando in Europa) voortaan door het Regiment Para Cdo te laten uitvoeren.
Van dan af nemen de Commando’s regelmatig deel aan oefeningen samen met de Duitsers, de Amerikanen, de Engelsen, de Canadezen, de Hollanders, de Italianen en de Luxemburgers, in Denemarken, Griekenland, Italië en Turkije. AMF(l) werd in 2002 ontbonden.

Gedurende meer dan twintig jaar was de 15 Wing Transport van de Belgische Luchtmacht te Melsbroek uitgerust met de C119 (Flying Boxcar) en dusdanig gebruikt voor de parachutage van personeel en materiaal. Een eerste groep van 116 Commando’s behaalden het brevet Para in juli en augustus 1954.
Reproducties van afwachten in de deur, moment van de waarheid, eerste van de stick (stick leader) met de sprong onderrichter (Despatcher), opening van het valscherm en lading van de C119.
Geluidsband van de vlucht en bevelen ter voorbereiding van de sprong.( in het Engels )

.

Package MILAN voor RavAir.

Het moment van de waarheid: de eerste van de stick (stick leader) met de sprongonderrichter(despatcher)