O.N.U.

In 93 neemt het 2de Bataljon Commando samen met de Batterij Para Cdo deel aan de opdracht “UNOSOM” in Somalie, onder het schild van de V.N. en dragen de blauwe muts. De Kompagnie ATk en de 14de Kompagnie Genie Para Cdo nemen onder dezelfde omstandigheden aan “UNOSOM II” deel en dragen de blauwe muts. Een reeks buitgemaakte wapens uit deze periode zijn hier tentoongesteld. In maart 94, lost het 2de Bataljon Commando het 1steBataljon Para af te Rwanda voor de opdracht “UNAMIR” weer onder de blauwe muts.

Een reeks buitgemaakte wapens uit deze periode is hier tentoongesteld.

Op 7 april worden 10 Commando’s van het Peloton Mortieren op beestachtige wijze vermoord door soldaten van het Rwandese Leger: Lt LOTIN Th. – 1Sgt LEROY Y. – Kpl BASSINNE B. – Kpl DEBATTY A. – Kpl DUPONT Ch. – Kpl LHOIR S. – Kpl MEAUX B. – Kpl PLESCIA L. – Kpl RENWA Ch. – Kpl UYTTEBROECK M.

Een gedenkteken ter herinnering van hen bevindt zich in deze zaal.​

In 1999, het 2 Bataljon der Commando’s, de Veldartillerie Batterij Para Cdo, de 14 Kompagnie Genie Para Cdo en de 210 Kompagnie Log Para Cdo nemen deel aan de NAVO opdracht in Albanië en in Kosovo : « AlliedHarbour ».

Alsook en voertuig AS24, gebruikt tussen 1964 en 1968 door de Bataljons.

Een Duits Antitank kanon gebruikt gedurende de oorlog 40-45 terug uit Joegoslavië.   
Dit kanon werd buitgenomen door het Joegoslavische leger en er blijven weinig
exemplaren in omloop.